Seria de fotografii ”The Hand Project” e un proiect care a venit natural și e tare drag mie. A început cu bunica mea, căreia în timp i-am făcut câteva fotografii. Rareori mă lăsa să o fotografiez și mereu amâna concret momentul, spunându-mi „lasă, hai mai bine data viitoare, când sunt și eu mai aranjată, ca să nu-ți stric poza”. Când o auzeam mă încăpățânam mai tare, pentru că pentru mine ea era oricum și oricând frumoasă. Și-atunci mă mulțumeam să îi fotografiez mâinile care, de altfel, sunt o mică „obsesie” de-a mea. Mâinile oamenilor îmi transmit multe, iar ale ei erau subiectul perfect pentru fotografii.

hands-project-3

Acum, după ce ea nu mai e, încă sunt cele mai dragi fotografii pe care le-am făcut vreodată. O portretizează exact așa cum era și cum îmi aduc aminte de copilărie: ghicindu-mi în ceașca de cafea (îndeletnicire pe care am preluat-o, de unde și pasiunea pentru cafea), făcând tăieței sau lucrând la mașina de cusut. Alte fotografii nu mai am cu ea, poate doar câteva de când eram mică și alte câteva făcute pe furiș. Așa că cele pe care i le-am făcut mâinilor ei înseamnă cu atât mai mult pentru mine.

De atunci, am început să fotografiez și alte mâini de bunici. Puteți găsi proiectul în categoria Digital Photography – The Hand Project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *