Dintotdeauna mi-au plăcut florile și plantele, iar de ceva timp am început să le pun printre filele din cărți și să le las la presat, fără să am un motiv concret. Le caut peste tot, prin copaci sau pe jos, și cel mai tare mă interesează forma lor sau cromatica. Uite așa am fost mai atentă la tot ce se-ntâmplă cu natura din jurul nostru și am încercat să păstrez puțin câte puțin din ea.

pandativ

Pe unele le-am transformat în rame, pe altele în bijuterii, ori le-am lăsat pur și simplu în cărți. Le am împrăștiate prin multe pagini și mereu când răsfoiesc o carte, dau peste ele și-mi bucură inima să văd cum își pune timpul amprenta asupra lor, mai ales în cazul florilor. De cele mai multe ori uit de ele, iar când le regăsesc îmi dau seama că sunt total diferite de momentul în care le lăsasem eu la presat – sunt mai fine, își schimbă culoarea și textura.

inel

rama

Plantele nu se regăsesc doar printre cărțile mele, deseori sunt inspirație și pentru fotografii, mai ales în cazul proiectului fotografic 366 sau în portretele pe care le-am făcut de-a lungul timpului,.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *