Într-o duminică încă friguroasă, m-am trezit cu noaptea în cap și am plecat să fotografiez un material la Ateneu. Pe atunci încă nu știam că acea mică sesiune va însoți o poveste în revista Celsius Magazine și că avea să fie primul meu feature într-o revistă print în calitate de fotograf. Îmi propusese Raisa să merg cu ea să documentăm o poveste: ea să o scrie, iar eu să o fotografiez. Era vorba de un interviu cu un prieten bun de-al ei, Andrei Rubeli, care avea o repetiție cu orchestra pentru un concert minunat într-o sală din Ateneu.

Avea ea o legătură specială cu Filarmonica de când era mică, așa că a construit o poveste în jurul unei viori. Cu ocazia asta, l-a intervievat pe Andrei, un matematician violonist care reușește să vadă și să simtă matematica în muzică.

Am intrat pe ușa din spate și ne-a uimit cât de diferit arată Ateneul atunci când este gol. Analizam fiecare detaliu arhitectural și ascultam cum în surdină se auzeau note de vioară, pian și alte instrumente. Nu am mai avut niciodată acel sentiment – era prima oară când experimentam Ateneul pustiit. Gol și doar al nostru.

Încercând să ajungem în sală, ne-am rătăcit printre holuri, scări și prin alte camere ale artiștilor, pentru ca în final să ajungem în sala în care repetiția era deja în toi. Dirijorul era îmbrăcat în roșu, iar eu deja priveam totul prin ochii aparatului. Fotografiind, simțeam cum declanșatorul camerei parcă își juca rolul de metronom, cu toate că în mod cert artiștii nu necesitau ajutorul unuia.

Ulterior, după repetiție, sala de concert a început ușor ușor să se umple până când toate scaunele au fost ocupate. M-am bucurat de concert, însă cel mai tare m-a bucurat că am avut ocazia să îl ascult înaintea tuturor și că amintirea acelei dimineți din Ateneu va rămâne tipărită în cel de-al doilea număr al revistei Celsius Magazine, alături de povestea frumoasă a lui Andrei, scoasă în evidență atât de bine de către Raisa.

Mergeți și răsfoiți revista, iar apoi faceți cumva să ajungeți într-o dimineață în Ateneul gol. Revista poate fi găsită la Beans&Dots, Cărturești și Molecule F.

Pe final, vă las cu câteva fotografii din dimineața noastră frumoasă de duminică 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *